Solarboot Regatta Werbellinsee

Nog eenmaal vlamde de Furia III afgelopen weekend in het Duitse Wildau, tijdens de laatste wedstrijd van het raceseizoen.

Ditmaal bracht de Solarboot Regatta Werbellinsee ons naar het gelijknamige meer bij Berlijn, waar professionele high-performance teams uit diverse Europese landen streden om het kampioenschap.

Het wisselvallige weer vergde het uiterste van zowel organisatie als vloot. ’s Ochtends dreigde de start al door hevige regen in het water te vallen en werd maar liefst anderhalf uur uitgesteld, waardoor de rest van het programma zich eveneens aan het weer moest conformeren.

Toch verhoogde juist dit de spanning van de eendaagse wedstrijd, die bestond uit een slalom in combinatie met een sprint, plus een lange afstandsrace. Door de buien en bewolking kwam er weinig energie binnen op de panelen en kwam het meer dan anders aan op tactisch en strategisch varen.

Maar ondanks dit, of misschien wel dankzij dit, zegevierde de Furia III ook hier op alle onderdelen. We bewezen ons onverslaanbaar op de slalom/sprint en wonnen de twee uur durende endurance met 37 rondes, waarvan minstens 12 voorsprong op de rest.

Voldaan en met een eerste plaats op zak koersten we de Furia III huiswaarts voor een welverdiende overwintering.